fredag 18. mars 2011

Uranus


Uranus

uranus er den 7ene planten fra solen. Den er gasskjempe og er den tredje største planeten etter diameteren og den fjerd største etter masse på vårt solsystem. Den er oppkalt etter den greske himmelguden uranos som var faren til Kronos (saturn) og bestefaren til Zevs (jupiter). Planetene kan i blant ses med det blotte øye når natthimmelen er spesielt stjerneklar. Den ble likevel aldri gjenkjent som en planet av oldtiden observatører på grun av dens utydelige og langsome bane.
William Herschel kunngjorde planetens oppdagelse 13 mars 1781 og bidro til å ekspandere solsystemets kjente yttergrensen for første gang i nyere tid. Uranus var også den første planeten som ble oppdaget ved bruk av teleskop. Uranus har en lignende kjemisk sammensetning som Neptun, og begge skiller seg fra sammensetning til de langt større gasskjempene Jupiter og Saturn. Som en følge av denne forskjellen plasserer astronomer i visse i tilfelle de to førstnevnte i en egen kategori, (iskjempene).

Bildet ligger her
Informasjonen er her

5 kommentarer:

  1. eiiiiiid, nice, beste 4ever

    SvarSlett
  2. hvis Uranus er den 7ende, hvor kommer jorda da?

    SvarSlett
  3. Har du kopiert noe? Ikke frekt ment eller noe, men det var vanskelige ord og vanskelig å forstå. Så hvor har du fått informasjonen fra?

    SvarSlett
  4. Bra informasjon, bare husk at det er viktig at du kan forklare det du skriver. Et tips er å bruke egne ord. I tillegg må du oppgi kilden din - altså skrive hvor du fant informasjonen.

    SvarSlett
  5. bra innlegg, men kanskje lurt og skrive hvor du har fått fakta fra! Ellers veldig bra :)

    SvarSlett